32_rollenspel_bericht_1200

Opleidingen

Conflicthantering in het publieke domein is een vak apart. Wanneer een burger, een belangengroep of een bedrijf de strijd met de machtige overheid aangaat, dan leidt dit vaak tot langslepende, energie-slurpende trajecten. Wil je als mediator succesvol zijn op dit terrein en echt impact hebben, dan vraagt dat specifieke vaardigheden, kennis en ervaringen. Je moet er zelfs bepaalde gewoonten voor afleren!

Wij bieden inmiddels drie opleidingen aan: een brede Basisopleiding tot ADR-Overheidsmediator, de Opleiding tot Beleidsbemiddelaar en het Pad naar Meesterschap, een verdiepingsopleiding voor ervaren (overheids)mediators en beleidsbemiddelaars. De drie opleidingen vormen samen een doorlopende leerlijn maar kunnen ook los gevolgd worden. Iedere opleiding biedt praktische werkmodellen en ook veel tijd en ruimte voor oefening en verdieping.

ADR en Overheidsmediation

Nieuw! Een brede basisopleiding tot ADR-specialist en mediator speciaal gericht op het publieke domein. Je leert tijdens deze opleiding in feite drie dingen: het maken van een ADR-analyse van een conflictsituatie, de basisvaardigheden van de mediator en de specialistische interventies die er zijn om een (dreigend) conflict te beslechten.

Beleidsbemiddeling

In deze opleiding leer je complexe (beleids)kwesties met tegengestelde belangen oplossen met behulp van bemiddelingstechnieken. In deze unieke opleiding reiken ervaren beleidsbemiddelaars vaardigheden en werkmodellen aan die je direct kunt gebruiken in je werk als overheidsprofessional of zelfstandig bemiddelaar.

Pad naar Meesterschap

Het doel van het Pad naar Meesterschap is om het vak van overheidsmediation (met inbegrip van beleidsbemiddeling) in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Op basis van intervisie en leerbehoeften stellen we een verdiepend programma samen en door middel van realistische oefeningen en rollenspellen breiden de soortgenoot-deelnemers hun gereedschapskist uit.